Beskrivelsen af gruppen

Mødeform


Vi holder til på Frederiksberg

Vi mødes en gang om måneden, oftest den tredie onsdag i måneden, på Roskildevej 46,  Frederiksberg. Mht. Corona følger vi myndighedernes retningslinier om forsamlinger og mundbind.


Det er nødvendigt med tilmelding her på siden eller på facebookMan betaler via mobilepay, hvilket er den egentlige tilmelding. Kvitteringen for betalingen skal betragtes som en billet. Man skal derfor ikke forvente at få tilbageført sin betaling hvis ikke man kommer alligevel eller melder afbud.


Et møde starter med en runde, hvor de fremmødte præsenterer sig selv og de udfordringer der nager i øjeblikket.

Snakken falder ofte på alle de blandede følelser der kan opstå, når man er del af en sammenbragt familie.

Efter en lille pause holder vi en opsamling og refleksion over aftenens fortællinger og forløb.

Til slut hjælper alle med at rydde op. 

Sådan opstod gruppen

Retningsliner og værdier


Det er vigtigt at det er et trygt forum vi sidder i, og hvad der bliver talt om bliver inden for væggene. Så der er gensidig tavshedspligt!

 

  • Alle bliver hørt og får lige meget taletid.
  • Man giver ikke kritik, fordømmer eller fortolker.
  • Der gives kun råd hvis man selv efterspørger det.
  • Respekt for at vi alle er forskellige steder i livet og

        har forskellige forudsætninger.

  • Kom gerne kontinuerligt de første gange.


Man kan have en masse mennesker rundt om sig, men alligevel opleve at ingen rigtig når helt derind, hvor det gør allermest ondt.Vi ligger derfor stor vægt på at det er  konstruktivt da målet er at blive en bedre udgave af sig selv. Men det kræver at man kommer kontinuerligt de første gange.

Vi har eksisteret siden 2003, og startede med at være en lille tæt kreds af bonusmødre der havde været i parterapi hos psykolog Sia Holm.   

I og efter endt terapiforløb, foreslog hun at vi kunne mødes og lufte vores tanker med hinanden, så den gode udvikling blev vedligeholdt.

Vi mødtes hos hinanden og fik talt om udfordringerne. Men efterhånden blev kredsen større og det blev svært at få det hele koordineret.

Det blev aftalt at lave en fast månedlig dato på en café, hvor dem som kunne møde op.

I takt med at vi mødtes et offentligt sted, blev det en åben gruppe for alle kvinder i København og omegn der havde lyst til deltage.

I 2008 fik vi mulighed for mødes i et mødelokale hvor de såbare snakke kunne komme frem i et lukket forum.

Vi holder til på Frederiksberg.


Jeg blev leder af gruppen i takt med de tidliger tovholdere ikke benyttede sig af tilbuddet længere. 

De to kvinder der tidligere styrede slagets gang, flyttede begge til udlandet og havde mulighed og behov for at mødes længere. Jeg var selv glad for at deltage og nød at fortælle, lytte og sparre med andre i samme båd som jeg selv.

Men vigtigst af alt! Det var tydeligt at DER VAR ET BEHOV for kvinder i denne position, som havde et sted at komme og dele sine historier med andre.

Dengang var mødestrukturen meget løs. Jeg  har derfor arbejdet på at vores møder blev mere strukturerede og givtige, den viden jeg bygger min struktur udfra principper for selvhjælps-grupper.

Det var her at værdierne i gruppen og formen blev grundlagt. Vi fik mere ud af møderne og rammerne for et trygt forum blev skabt.

Som årene gik, er blev jeg mere og mere involveret og engageret i gruppens udvikling og har yderligere uddannet mig.

Det er vigtigt for mig at teori og erfaring med de sammenbragte familieprobelmatikker går hånd i hånd.


Gruppen har idag et godt flow mellem de nye medlemmer og dem der falder fra. Der er en del som har fået tilstrækkelig sparring og blevet klar til at "flyve selv". Der er også en del der benytter sig af de individuelle samtaler.

 

Jeg har en kognitiv coach-uddannelse, på diplom niveau, og narretiv familieterapeut fra Dispuk.

Jeg bruger selvfølgelig min viden og redskaber i mit arbejde med gruppen såvel som i par og individuelle sessioner.


Mange hilsner Ea Fehmerling


Bekendelser fra kvinder der har deltaget i gruppemøderne


”Jeg har været bonusmor i 5 år, og jeg ledte efter andre med de samme spørgsmål, følelser og tanker, som jeg selv gik med.

At finde bonusmor gruppen har givet mig enormt meget. Det et er forum hvor alt er tilladt – både at sige og tænke – og jeg har fundet ud af, at man ofte selv finder svar på sine tanker, når man får lov at sige dem højt."

 

"Det har helt klart gjort mit forhold til min bonusdatter meget, meget bedre – fordi jeg fandt ud af, at jeg ikke var et dårligt menneske bare fordi jeg ikke elsker hende på samme måde som min egen datter. Men at det vi så har sammen, blot er en anden slags kærlighed.

Det blev også meget klart for mig, at mine største udfordringer når hun var hos os, og som jeg syntes tog al min energi og overskud, var mine forventninger til hende, som jeg ikke følte blev indfriet - og det var jo ikke hendes skyld. Derfor gør jeg i dag kun det jeg har lyst til, og ikke fordi jeg forventer at hun skal sige ”tak” – og kommer der så et ”tak” bliver jeg bare glad i maven."

 

"Jeg har valgt at prioritere at mødes med gruppen hver måned, idet det giver mig så meget i min hverdag – både som mor, bonusmor, kone og ikke mindst i mig selv."