Bonusmorgruppens historie og leder

Sådan opstod netværksgruppen

Vi har eksisteret siden 2000, og startede med at være en lille tæt kreds af bonusmødre der havde været i parterapi hos psykolog Sia Holm.

I og efter endt terapiforløb, foreslog Sia Holm at vi kunne mødes og lufte vores tanker med hinanden, så den gode udvikling blev vedligeholdt.

Vi mødtes hos hinanden og fik talt om udfordringerne. Men efterhånden blev kredsen større og det blev svært at få det hele koordineret.

Vi aftalte at lave en fast månedlig dato på en café, hvor dem som kunne og havde behov mødte op.

I takt med at vi mødtes et offentligt sted, blev det en åben gruppe for alle tænkelige i København og omegn der havde lyst til deltage.

I 2008 fik vi mulighed for at mødes i Den Gule Villa på Frederiksberg. Det var rart at få et sted hvor de såbare snakke kunne komme frem i et lukket forum. I 2017 flyttede vi videre til Flintholm Allé på Frederiksberg, hvor vi er nu.

Derfor blev jeg leder af gruppen.

De to kvinder der tidligere styrede slagets gang, flyttede begge til udlandet og havde mulighed og behov for at mødes længere. Så det var oplagt at det var mig der tog teten idet jeg også havde taget initiativet til at bruge den gule villa som mødested. Jeg var glad for selv at deltage og nød at fortælle, lytte og sparre med andre i samme båd som jeg selv. Men vigtigst af alt, DER VAR ET BEHOV for kvinder i denne position, som havde et sted at komme og dele sine historier med andre.

Dengang var mødestrukturen løsere end den er i dag. Jeg tænkte at vores møder kunne blive mere strukturerede og givtige, så jeg fik hjælp af en kvinde der har forstand på selvhjælps-grupper. Det var her at værdierne i gruppen og formen blev grundlagt. Så vi fik mere ud af møderne og rammerne for et trygt forum blev skabt.

Som årene gik, er blev jeg mere og mere involveret og engageret i gruppens udvikling. Så jeg lavede en hjemmeside, og fik oprettet en facebook-side og gruppe.

Gruppen er idag har et godt flow mellem de kvinder nye medlemmer og dem der falder fra. Der er en del som har fået tilstrækkelig sparring og blevet klar til at "flyve selv". Der er også en del der benytter sig af de individuelle samtaler.

Jeg har en kognitiv coach-uddannelse, på diplom niveau, og narretiv familieterapeut fra Dispuk. Jeg bruger selvfølgelig min viden og redskaber i mit arbejde med gruppen såvel som i par og individuelle sessioner. Men også i mit arbejde som boligsocial medarbejder, hvor jeg har mange samtaler med mere eller mindre udsatte forældre der har udfordringer i deres familier.

Jeg bruger min pædagogiske baggrund, samtaleteknikker, kortlægning af gruppedynamikker, konflikthåndtering og selvfølgelig min erfaring som mor og bonusmor. Jeg benytter min viden og deler gerne ud af redskaber i mit arbejde med gruppen såvel som i par og individuelle sessioner. Jeg får hele tiden viden og indblik i alle de skønne kvinders historier og forløb, strategier og løsninger.

At være vidne til, og følge dem på sidelinien er jeg meget glad og taknemmelig for at være en lille del af.

Udtalelse fra en kvinde der har benyttet sig at af gruppen:

 

”Jeg har været bonusmor i 5 år, og jeg ledte efter andre med de samme spørgsmål, følelser og tanker, som jeg selv gik med.

At finde bonusmor gruppen har givet mig enormt meget. Det et er forum hvor alt er tilladt – både at sige og tænke – og jeg har fundet ud af, at man ofte selv finder svar på sine tanker, når man får lov at sige sine dem højt.

Det har helt klart gjort mit forhold til min bonusdatter meget, meget bedre – fordi jeg fandt ud af, at jeg ikke var et dårligt menneske bare fordi jeg ikke elsker hende på samme måde som min egen datter. Men at det vi så har sammen, blot er en anden slags kærlighed.

Det blev også meget klart for mig, at mine største udfordringer når hun var hos os, og som jeg syntes tog al min energi og overskud, var mine forventninger til hende, som jeg ikke følte blev indfriet - og det var jo ikke hendes skyld. Derfor gør jeg i dag kun det jeg har lyst til, og ikke fordi jeg forventer at hun skal sige ”tak” – og kommer der så et ”tak” bliver jeg bare glad i maven.

Jeg har valgt at prioritere at mødes med gruppen hver måned, idet det giver mig så meget i min hverdag – både som mor, bonusmor, kone og ikke mindst i mig selv.”

 

Årets FØRSTE møde

Onsdag d. 17. Januar

Flintholm alle 35, i stuen

kl. 17.30 -20.30

 

Tilmelding nødvendig!

begrænsede pladser, og er først gældende ved betaling

kr. 100,-

ea@bonusmorgruppe.dk

 

IKKE FLERE PLADSER!!!

Oplæg for par i sammenbragte familier

Med familieterapeut Kasper Hanghøj

Onsdag d. 21. Februar

Om at stå sammen som par og støtte op om børn der lever i 2 familier med de konflikter der uundgåeligt opstår.

IKKE FLERE PLADSER!!!

 

 

Næste møde 21.Marts

Næste møde i Bonusmorgruppen